fredag den 5. juli 2019

PTA klar til festival: Roskilde er begyndt at tage hiphoppen seriøst


Vi har spurgt hiphop-connoisseur PTA, der bl.a. er hiphop-konferencier og har bloggen autotunenejtak.dk om forventningerne til Roskilde Festival, hiphop-programmet og selvf;lgelig det bedste hiphop-minde.

Hvad sys du generelt om årets hiphop-program på roskilde?

Jeg synes det kendetegnende er at hiphop bliver taget ligeså seriøst som rock-genren efterhånden. Der er både plads til det nye fede og de vilde ungdomseksplosioner med Artigardit og Fouli og samtidig får de gamle lov til at have en fest med Wu-Tang Clan og Cypress Hill. 

Hvad er din top tre over hiphop-acts, du bare skal se på Roskilde?

Cypress Hill, Cardi B og Natkat.

Hvis man skal tjekke noget nyt hiphop ud, som blir stort lige om lidt - hvad skal man så høre/se?

Natkat igen. Fantastisk retrofeel uden undskyldninger og uden det virker gammeldags. 


Tror du Cardi B aflyser?

Jeg tror sgu hun kommer. Det er som om hiphop-aflysningerne er ved at være en saga blot. Ellers er jeg ved at blive en gammel blåøjet idiot.
Hvad er dit bedste roskilde hiphop-minde?
Jeg har været på Roskilde 22 gange, så det er en blandet landhandel. Efterhånden har Wu's aflysning i 97, der samtidig druknede i regn udviklet sig til en fantastisk mindeværdig anekdote. Nas i 2017 var en overraskende cementering af hvor god hiphop kan være på den store scene. 

Common Sense der spillede efter Erykah Badu og inviterede sin daværende kæreste op til dans må stå som noget af det smukkeste. Og så vil jeg sgu sige at Pede B's show for et par år siden på Arena med en perlerække af gæster, der alligevel aldrig formåede at outshine isbjørnen i midten, gjorde at jeg fældede en tåre på vegne af hiphoppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar