fredag den 21. juni 2019

Himlen har fået en ny dværg-engel RIP


Lige pt. har vi lidt tuderen på i BeefySauce, fordi en af vores store idoler er død her den 10. juni. Richard Stephen Shaw aka. Little Billy aka. Bushwick Bill. Han døde som følge af en battle(rap) mod kræft og blev kun 52 år gammel.Han var medlem af den legendariske gruppe Geto Boys, som var de første til at tage hul på kapitlet South Coast i hiphoppen - and u knowz we loves us sum Southside! Så uden Geto Boys og Bushwick Bill, ingen Outkast, ingen Lil Wayne, ingen Nelly, ingen Migos, ingen Rick Ross osv. Geto Boys har altså været med til at præge hiphop back in da day, da de var på toppen, men også nutiden, og helt sikkert også fremtidens rappere, som vil kigge tilbage til Willie D, Scarface og Bushwick Bill for inspo.Men Bushwich Bill startede faktisk i gruppen som danser. Willie D havde set ham buste mooves ude i byen og synes, det var det vildeste! Han fangede alles opmærksomhed, og havde det fedeste footwork. Det hjælper måske også, når man kun er 112 cm. høj, så er gulvet jo tættere på til, når man vil lave windmill og andet floorwork. De fandt senere ud af, at han rappede røv dope, og så blev han fast rapper, men I skal da ikke snydes for et klip af, hvordan han eksempelvis har savet et dansegulv midt over:

Han rapstil var meget smooth, med en dyb stemme, og et tekstunivers, som kunne være rimelig voldsomt, og præget af gore og noget rimelig voldsom storytelling. Som Bill selv har forklaret, så var han ikke en voldelig person, men meget af det han rappede om, var hverdag for unge sorte i USA. Verden er ikke sukkersød og derfor mente han heller ikke, at hans rap skulle være det, det var der for meget lort i verden til.

Et af hans største præstationer er hans vers i "Mind's playing tricks on me", hvor han rapper om at være helt bong på narko, og tror ham og hans venner overfalder en mand Halloween aften. Men det går snart op for ham, at hans venner slet ikke er der.... og at der slet ikke er nogen anden mand, som han banker... Han banker sgu bare hænderne blodige i asfalten... og så er det sgu ikke engang Halloween! Tjek sangen ud selv, det er syyyyyyyyyygt god:


Selvom der er mange grineren ting ved Geto Boys (eks. "areal gangsta-ass niggas don't run for shit, 'cause real gangsta-ass niggas can't run fast") så var det ingen joke, da Bushwick Bill skød sig selv I hovedet. Han kom op at slås med sin dame, og så kom han sgu til at pløkke sig selv i hovedet, så øjet røg. I sædvanlig Geto Boys-stil er der jo ikke noget, der er så wack, at det ikke kan blive til LOL, så hans tur til De Hvide Kitlers Residens blev foreviget og smidt på coveret til deres næste album "We can't be stopped" (peeps den voldstore mobilos i hans hånd!)

Bushwick Bill, du har lavet lir musik, lir dansemooves og du virkede til at være en opperen homie. Rip og husk at buste et moove i himlen til fredagsbaren med 2pac, Biggie og Big L <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar