mandag den 13. maj 2019

Roskilde Festival: Her er årets hiphop-oversigt


Beefysauce er jo jeres hiphop serviceorgan. Og derfor har vi selvfølgelig lavet en kurateret liste over alt det dejligt hiphop, som kommer på Roskilde.

Der er ingen tvivl om, at Roskilde har fingeren på pulsen i år. De sidste år har de store hiphop-navne været mere tilbageskuende med navne som Nas og Ice Cube og Eminem - hvilket vi totalt har været nede med. Men vi synes også, at det er et sejt meget nutidigt hiphop-line-up, der er på programmet i år!

Her er listen over alt det fede Roskilde-hiphop:

Travis Scott - vi har skrevet en indlæg om alle de fede ting, du skal vide om Travis Scott. Læs det lige her.

Cardi B - Sidste år meldte hun fra, da hun var gravid i niende måned, og vi glæder os helt vildt meget til at ryste ass til Bodak Yellow og Money! Cardi B aflyste dog for nylig en koncert fordi hun sku' ha' lavet en fedtsugning, så håber da, at de fik det hele med!

Cypress Hill - Hvis du aldrig har hørt om Cypress Hill, så har du helt sikkert hørt nummeret Insane in the Membrane på et eller andet tidspunkt til en fest, hvor der måtte gøres noget desperat for at få folk op af stolene.

Chance The Rapper - Her i Beefysauce kan vi jo kun være spændte på, om han dukker op i år. Ham har vi gerne ville se i mange år, men han har efterhånden meldt fra et par gange. Så fingrene er krydsede for, at det er i år, at det går ned! Vi kunne godt forestille os, at det bliver en mega nice sommeragtig-sommervibe-stemning til koncerten!

Sheck Wes - Her har vi gang i noget god aggressiv stemning, så hvis du er blevet ghosted af din nye fyr under hele festivalen, så er det helt sikkert denne koncert, du skal tage til, for at få aggressionerne ud.Janelle Monae - Det her er jo ikke hiphop, men vi sys alligevel, at hun skal med på listen. Dels for at få et højere antal kvinder på listen og seføli fordi, at hun rapper lidt og i sine samarbejder har nogle stilsikre hiphop-valg. Vi glæder os da til at danse lidt til Tightrope, hvor Big Boi er med på featuring.

Skepta - Ja, her er vi jo ude i en verden af grime. Og vi behøver ikke sige så meget om det andet, end at det deler vandene og vi ved godt, hvilket hav, vi svømmer rundt i. Når det så er sagt, så vil vi ikke afvise, at Skepta bliver en af de slags koncerter, hvor man går meget langsomt langs teltduen for bare lige at tjekke det ud... For skal man se Grime, så skal det næsten være grime-kongerne fra Skepta.

Octavian - Nu vi er ved grime - hvis man kan lide det, så er Octavian måske også sagen. For den britiske rapper blander både Grime, trap, r'n'b og meget andet i en sammenblanding. Og det lyder til at lykkes meget godt - og Drake skulle eftersigende også være fan.

JPEGMAFIA
- Når en rapper har brugt sin barndom i East Flatbush i Brooklyn, så ved man, at grundlaget til noget godt er lagt. Her får du nogle dejlige tunge beats og en en hurtigt rappende JPEGMarfia og ham bør du bestemt tjekke ud.

Death Grips - Det her er ikke hiphop i klassisk forstand, men man har jo også godt af lidt input af og til. Så tjek dødsgrebet ud, hvis du har brug for et spændende nyt input i dit liv kh os.

SAWEETIE - Det her blir optur! Prøv bare at tjekke det her nummer ud:Joey Purp - Chicago-rap går man sjældent i byen med - og her er en af fremtidens stjerneskud. Tjek fx nummeret Girls @ ud, hvor han har Chance the Rapper featuring! Eller tjek nummeret 'Morning Sex', hvor han virkelig lyder som Jay Z eller også er det Jay Z - det kan vi sku ikke helt finde ud af!

Denzel Curry: elsker det navn! Den unge Florida-rapper kommer på besøg på Roskilde, og det kan kun blive et intenst og super energisk bekendtskab. Vi vil ikke afvise, at det er en af de koncerter, hvor man lige skal ud af teltet og trække vejret engang imellem - så intenst tror vi det blir!

SUSHI X KOBE - denne duo kommer fra Bergen, hvis Beefys helt store helt Knausgaard også har boet i flere år. Og hvis man skal sammenligne Knausgaard og Sushi X Kobe må det vel være, at begge går deres egne veje! Også bare dejligt at høre norsk rap igen - it's been a while - og forfriskende at det ligger oven på et energisk trapbeat. Vi skal klart tjekke dem ud!

Flohio: Yes - endnu en kvindelig rapper på programmet, som vi mos def har tænkt os at bakke op om.  Flohio er født i Lagos, men bor i London og så laver hun musik med en filosofi, som vi sys er dope: “Rap isn’t meant to be too happy; there’s meant to be grit in there. It’s not about weed and lipstick. You’ve got to have that punk in there. It’s got to be radical. You’re here to make a statement.”

Z.E: Her har vi fat i en svensk rapper, der rapper så hurtigt på svensk at vi næsten ikke forstår, at det kan lade sig gøre. Han har nogle fede fløjte-agtige beats, som vi helt sikkert må opleve live! Vi har især tjekket albummet "Min penna blöder", som bestemt er et lyt værd!


De danske navne:

ArdigeArdit: Som repræsentant for næste generation efter Kidd-æraen står Ardige Ardit som et af fyrtårnene. Der er stadig tekster om fester og sene nætter, men også plads til følsomhed. Vi ved det blir' optur!

Bikstok: omg prøv lige at høre Bikstoks debutalbum 'Over Stok og Sten' fra 2005 og forestil dig at stå med dine homies, dagen anden eller tredje bajer og bare ren hygge ved Orange. Sådan tror vi det blir at genhøre Bikstok på Roskilde igen. Den her koncert kan kun blive grande, og for hyggens skyld kan det sagtens anbefales at give deres album fra 2015 'Uranium' et genlyt.

SHAMBS X FARLI' X B WOOD$ X BRACY DOLL - Hvis man vil være på noderne og vil vide, hva der sker på den danske undergrundsscene, så skal man helt sikkert tjekke dette set-up ud - de fleste af kunstnerne er ikke engang på spotify.

Fouli - Fouli er fra Albertslund, og vi ved jo, at det er en ret hiphop by, som både har opfostret Suspekt og Phlake, som måske ikke i sig selv er hiphop, men det er deres producer til gengæld - læs selv dette fede indlæg: "Phlake, er det hiphop (spoiler, ja)"

RAVI KUMA - Ravi Kuma lyder ikke som nogen andre, og på musikken ville du aldrig gætte, at det kom fra DK. Ravi Kuma går vel under betegnelsen elektronisk rap. Duoen består af rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen, og hvis du vil høre noget, som faktisk nok minder os på en måde om Die Antwort både i energi og lyd. Så gir de dig optur på, så tjek Ravi Kuma ud! så

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar