mandag den 3. juni 2019

Det nye danske hiphop-håb Natkat: "L.A havde Nate Dogg - DK har Natkat"


Det er snart sommer, og her på Beefysauce har vi i hvert fald fundet ud af, hvad der skal køre på rotation sommeren over: Soundtracket hedder Natkat og er dansk raps nye håb.

Natkat passer til det hele, både når der skal cruises, drikkes dåseøl i parken eller når dagen på Roskilde Festival skal i gang igen.

Vi elsker deres lyd, som bringer glade minder til de gode gamle tider med DGP, Klart dér og Hvid Sjoko - og det er en lyd, vi elsker. Så tjek numrene ud - særligt 'Gør for penge'(100 p et nummer Beefy ka relater til) og 'Funken er tilbage' (100 p et nummer Sauce forstår)

Men hey - lad os give ord til Natkat selv, der fortæller om, hvordan sommeren 2019 skal gå ned for dem!

Til dem, der ikk' kender Natkat endnu - kan I så fortælle lidt om jeres lyd og hvem I er inspireret af?

-  Der er faktisk ikke nogen bestemt gruppe som vi er inspireret af. Jeg har været på den danske rap scene siden 2001, så jeg har oplevet hip hop forandre sig mange gange. Aske’s beats var dét der fik mig op af stolen, da jeg mødte ham igen efter mange år, hvor vi ikke havde set hinanden.

- Jeg tror vores lyd bærer præg af min tidlige skoling i “ægte rap” (lyder fucking lamt) og Aske’s gennemsyrede amerikanske 90’er vibe. Det er både smooth og hårdt! Elsker den stil vi har sammensat, det fungerer både på en solskinsdag, men også i regn og slud.

Hvordan er navnet Natkat opstået?

- Los Angeles havde Nate Dogg, Danmark har Natkat. Og hvad rimer på Nat? … Selv demente glemmer os ikke!

Hvordan skal jeres sommer gå ned?

- Med ny musik! Vi har et mixtape klar som rammer gaden meget snart, plus et par andre kort i ærmet. Derefter spiller vi countdown på Roskilde Festival og så en håndfuld koncerter inkl. Fester som vi ser frem til at fyre op under, Næverland bla.!


I skal spille på Roskilde i år. Hvad kan vi forvente af koncerten?

- Forestil jer Michael Jackson, Miles Davis og Mobb Deep tage et LSD frimærke sammen og gå på scenen, noget i den stil.

Hvem skal I hænge ud med denne sommer - og hvor?

- Ikke så meget i Danmark, Catalonien har gode damer, ost, skinke og vin. Paris og Syd Frankrig er også godt hvis man vil hurtigt væk hjemmefra, det overvejer vi også. Vi skal hænge med folk der har noget skejs, de kendte f.eks. Mega træt af folk der bare nasser og aldrig bidrager med noget selv, gir’ en middag på en god restaurent eller sådan noget. Citybois er ret nice at hænge med, der’ ik’ så meget pis, når det kommer til pengene. Ja, vi hænger med Citybois.

 Og hvad er Natkats bedste sommerminde?

- Det må være den gang DJ Sump scorede en adelig, omme backstage, det var ret “konge”, sku’ jeg hilse at sige! Fucking grev Sump, havde håbet han blev slået til ridder, men det blev desværre ik’ til mere. Ellers havde vi nok spillet til nogle ret sindsyge slotsfester nu!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar