onsdag den 28. juni 2017

Phlake, er det hiphop? (Spoiler: Ja)

I dag åbner Orange Scene og (næsten) traditionen tro, så er det et dansk band, der åbner ballet. Tidligere har et dansk decideret hiphopband åbnet, nemlig Ikscheltaschel i 2005. Gruppen, der rapper på et sprog, de selv har opfundet (næ, det er nemlig ikke hollandsk, som nogle suckers nogen gange tror) består af Kresten Osgood, Søren Kjærgaard og Jenno, og hvis du ikke kender det, så giv det lige et lyt, det er sygtfedt! Tjek for eksempel "Putuni", som er hittet, der også inluderer et helt hoste-vers:


 Og bare rolig, vi kommer tilbage til Ikscheltaschel...


MEN i dag åbner Phlake altså Orange scene, og så er spørgsmålet så: Hvis man nu gerne vil være hiphop, skal man så tage til Phlake? Der er svaret faktisk JA! For Phlake har en hiphopforbindelse, som er holdt relativt skjult for omverdnen, og den forbindelse er Gisli Gislason. Han skriver teksterne til gruppen og så har han røven fuld af hiphop!


Duden er fifty/fifty Island/Danmark, og så både rapper og skriver han tekster på engelsk. Du kender ham helt sikkert, du ved det nok bare ikke. Det er nemlig Gisli, der spytter på det her megahit med Kenneth Bager "Fragment One (...And I kept hearing)".
Hans solostuff er også klart værd at chekke ud, og vi synes i hvert fald, at han er Danmarks bedste engelsksprogede rapper. Sky High er et virkelig fedt nummer, som han kører solo på:Men det er altså Gisli, som skriver teksterne i Phlake - eller han er i hvert fald med til det, og vandt en DMA sammen med resten af gruppen for indsatsen som årets danske sangskriver. Så altså, du må skidegodt tage til Phlake og kan gøre det med god samvittighed overfor dine hiphopvenner. Vi kommer i hvert fald til at stå der og have det vilderen over det (Vi skal bare lige se Young MA først).

Og Iksheltashel? Jamen de har også en forbindelse til Gisli på den måde, at Kresten Osgood var med i det danske hiphopjazzband Lucie Baine (find det på Spotify, det er lir!), hvor ingen andre end Gisli var rapperen. Så på den måde er der bare mega full circle-vibes.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar