tirsdag den 25. april 2017

Kanye West elsker Nina Simone: 3 fede samples!


Har du nogensinde tænkt over, hvor meget Kanye West har samplet Nina Simone i sin musik? Det har vi tænkt over, og derfor skriver vi et indlæg om det!

Første nummer er nummeret 'Famous' fra Kanyes nyeste album 'Life of Pablo', som er featuring Rihanna og Swizz Beatz. Her har Kanye samplet fra Nina Simones nummer 'Do what you gotta do', og Rihanna synger også noget af teksten fra nummeret.

Hehe videoen er komikeren Aziz Ansari og Erik Warehaim, der gør grin med Kanye..... Så der problemer for dem.Også på 'Yeezus'-albummet har Kanye haft gang i en god gang Nina Simone-sampling. Her er det Nina Simones nummer 'Strange Fruits', der er blevet til Kanyes 'Blood on the Leaves'.

Denne sampling fik Kanye rimelig mange problemer med af ophavsretsmæssige årsager.

'Strange Fruit' blev oprindelig sunget af Billie Holiday og den handler om racisme og blev nærmest titelmelodi til de sortes opstand i USA. Der var rimelig mange, der syntes, at Kanye misbrugte nummeret ved at sample det, da hans eget nummer handler mere om groupies og en af hans gamle damer, der tog for meget molly.På Kanye West og Jay Zs fælles album 'Watch the Throne' 2011 er Nina Simone samplet på nummeret 'New Day' med en smuk Nina Simone-klassisker, nemlig 'Feeling good' -  Fede numre alle tre mand!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar