søndag den 7. maj 2017

Det skal du vide om A Tribe Called QuestEn af de ting, som vi selvfølgelig ser mega frem til på Roskilde i år, er Tribe Called Quest.

Og nu sidder du jo nok derude og tænker: "Hva er der værd at vide om dem?" - Og jo nu skal du høre, for det er jo det, som Beefysauce er sat i verden for at fortælle dig!

Dannet i 1988 - det straight up fedeste årstal, hvor Sauce og Beefy blev skudt ud i denne verden. Nogle kilder siger, at det skete lidt før - men lad os bare holde os til 1988.

Hvis du ikke helt kender til "A Tribe Called Quest", så kender du helt sikkert til tracket "Can I kick It", men de har det fedeste bagkatalog, så det er bare at dykke ned i den søde slut 80'er og start 90'er-hiphop!


Dette er ikke som sådan en fed fact - men en fact der er god at kende, hvis man er true fan! For omkring et år siden i marts 2016 døde et af bandets medlemmer, nemlig Phife Dawg. Han døde af diabetes og i 2008 fik han faktisk en ny nyre fra sin kone - den virkede dog ikke, så han fik en ny igen i 2012. Ret synd sys vi....  Vi håber, at han får en masser dejlig "Ham 'n' Egg" deroppe hiphop-himlen.

Det nummer handler i øvrigt om alt muligt lækkert mad, som de digger - kylling, slik, abrikoser, grøntsager, men vigtigst af alt, at de ik spiser skinke og æg, for det er ikke godt for kolesteroltallet.

 Q-Tip er den første rapper, der har turde at sige, at han digger røven på både drenge og piger - SEJT!

Han har i øvrigt også klaret sig ret godt solo og er featuring på nogle af de fedeste numre, som fx "Got 'till its gone" med Janet Jackson og "Groove is in the heart" med Dee Lite.

Og nu vi taler om Q-tip, så er han rimelig gode venner med Leonardo Dicaprio og har været det i en årrække - og for et par år siden gik der faktisk et rygte om, at de skulle lave en tv-serie om Tribe - den gad vi sgu godt ha set! Nogen, der ved om den er lavet?

De udgav et album sidste år - og vi sys det er rigtig godt, men desværre er det deres sidste album! Og Derfor er det også fantastisk at få lov at opleve dem på Roskilde i år.

Og fra det nye album, ku det være fedt, hvis de spiller det her nummer:

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar