fredag den 15. juni 2018

Gang i den i hiphopland: Judge Judy edition vol. 1


 Billedresultat for courtroom sketch rapper
Man ved, at man er en rich mothatrucker, når folk begynder at hive en i retten (eller måske er man bare et svin..). Selvom der lige nu kører en glimrende beef mellem Pusha T og Drake, så tages de fleste beefs ikke længere på mic'en, men i stedet i retten. Og selvom der er både crowd og mikrofon begge steder, så er det sgu bare ikke så hiphop altså... Men det er sgu da fedt, hvis der er færre, der smoker hinanden selvfølgelig.. Okay okay, nu gør vi lige som toget og kommer tilbage på sporet, for som det serviceorgan BeefySauce jo er, så opdaterer vi jer lige på nogle af de retssager, der går ned i hiphoppen for tiden:


Jay Z og den ene procent:
Der er en fyr, som hedder Raynard Herbert, som tilbage i 1995/1996 hjalp Jay-Z med at lande en distributionskontakt for hans debutalbum Reasonable Doubt. Herbert siger også, at han hjalp med at masterere albummet, hvilket i 1998 udløste, at han fik 1% royalties fra solgte albums. Det har han så modtaget løbende like it's no big deal indtil november 2008, hvor pengene pludselig ikke længere flød som sauce. Han fik så ikke rigtig sagt det før 2010, og nu her 10 år efter at pengestrømmen er stoppet, har han hevet Hova i retten, for at få de penge han er gået glip af + plus det løse man åbenbart altid kan kræve i USA nemlig "damages". Albummet har solgt over 1,5 millioner, så der er en del monz at hente. Han sagsøger ikke kun Jigga, men bl.a. også Damon Dash og Roc-A-Rella. Der er ikke nogen dato på noget endnu, men we'll keep ya (blog)posted!


Talib Kweli og Res:
Okay hold tungen lige i munden og bollerne nede i pungen, for den her er complicated!
Talib Kweli kender I jo - måske som solo eller som medlem af Blackstar med the artist formerly known as Mos Def - og Res er en sanger og rapper, som du måske ikke har hørt så meget om. Forhåbentligt er der andre end BeefySauce som husker hendes (eneste) hit "Golden Boys" som er syyygt dope!:


Okay med Res og Talib har lavet musik sammen flere gange, og er faktisk blevet rigtig gode venner.

Selvom hiphoppere har meget tid, så blev det her sgu lige lidt langt. I får resten 2morrowzz!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar