mandag den 4. december 2017

Hiphop julekalender: 4. december: Hiphophistorietime til julefrokost smalltalk

                              https://exclaim.ca/images/up-2snoop.jpg
Så blev det fjerde december, så skal du kun sove 20 gange før, du får noget, du ikke har brug for/ noget din søster på dagpenge har lavet (*host host pas på Dj Sauces brødre) eller noget mega fedt fra din hiphop-homie.
Indtil Dr. Jesus' føller vil Beefysauce give dig et tip om dagen til, hvordan du kan gøre din december mere hiphop.
I dag står der hiphop på Beefysauces skoleskema:
I en verden af lorterap og falske yo's er ordet hiphop blevet noget, man siger om musik. Du kan komme ud for, at nogen der hører Topgun og G-Eazy siger, at de hører hiphop. Det gør de så ikke. For hiphop betyder faktisk kulturen, hvori rapmusikken også foregår. Husk nu for katten, hvad KRS-One siger: RAP IS SOMETHING YOU DO. HIPHOP IS SOMETHING YOU LIVE.
Dj Lovebug Starski menes at være den første, som har brugt ordet for at beskrive hele kulturen til masserne, og det gjorde han i en artikel fra 1981 om Afrika Bambaataa (BONUSINFO: Dj Sauce har mødt og snakket med Bambaataa i Næstved –NO LIE!- han var med til en paneldebat i Ridehuset, så det er rimelig fedt!). Her er et billede af Lovebug Starski:
                                  http://www.maryellenmark.com/images/375px/201A-005-024.jpg
Hele kulturen og bevægelsen er bygget op omkring fire elementer: Dj'ing, rapping, break dancing og graffiti. Bambaataa smider "knowledge" ind som et femte, men det er lidt kontro at bruge.. Ligesom Doktor Jesus har hiphop også en slags fødselsdag, og den kan man fastsætte til 11. august 1973. Den dag holdt en 16-årig DJ Kool Herc nemlig bloc party, for at samle penge ind til noget skolekluns. Flyeren for den fede fest med tennisbanediskotek og alle kvarterets honeys kan ses lige her (bemærk lige den gentleman, der giver ladies indgang til halv pris:
                                http://blog.oup.com/wp-content/uploads/2012/05/groovemusic3edit-744x445.jpg
Det var alt for i dag. Nu har I lidt ny viden I kan spytte til en julefrokost, hvis I går kolde på at snakke om revisorafdelingens dårlige frokost eller om nogens børn. I kan også underholde med det til jeres juleaften, hvis I har en hiphoppet familie.
TLDR: Læs det alligevel, det er røvfedt at vide.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar