torsdag den 27. november 2014

De vildeste femcees part 1

Okay okay, I ved godt, at vi har den der kasket på: Vi elsker vores meddamer, og at man selv bestemmer og alt det der. Derfor skal vi lige spytte lidt viden omkring damerappere.

På indernettet er der masser af lister omkring, hvem der kan hvad og hvem der ikke kan deres shit. Vi elsker jo at disse, hvor der disses bør, så vi hiver lige fat i en tilfældig liste og glor på den:

10) Roxanne Shanté
9) Foxy Brown
8) Da Brat
7) Lauryn Hill
6) MC Lyte
5) Lisa Left Eye Lopes
4) Nicki Minaj
3) Lil Kim
2) Missy Elliot
1) Queen Latifah

Listen her snakker om "most influential", men vi ser det rimelig repræsentativt for ligesom at få et billede af, hvem folk nikker til, når de snakker om femcees (altså female emcees).

Hvis vi nu lige skider på rækkefølgen et øjeblik (for det kan BeefySauce heller ikke blive enige om), så ser det rimelig fint ud. Alle på listen er rappere, der har haft stor succes, har nydt anerkendelse i deres toptid og som har lavet mindst 1 godt nummer.

Personligt er Saucen klart til Lil Kim (hvis vi lader som om, at hun kun udgav HARD CORE) og Bøffen har tidligere givet udtryk for sin l<3ve overfor den fede dame på listen Missay.Og nu skal man altså sætte sin ganja i stilling, for nu kommer der noget, som meget vel kan blive BeefySauces egen lille Muhammedkrise:
Vi forstår sgu ikke den superdupergiga hype, der altid har været omkring Lauryn Hill. Bevares den lady er smokin' hot, synger som en engel, er homies med Whoopie Goldberg og viser mad skills på 'Fu-gee-la' og 'Ready or not' men hendes soloalbum falder vi ikke på vores hængerøv over. 'Ex factor' er et kanon snavenummer og 'That thing' er fedt, men så er det også det.
(Her er lige en video med nogle andre, der heller ikke digger hende vildt meget)

 
Alt det der "yo yo" "urh" og andre lyde hun laver, for at understrege, at hun er hiphop, selvom hun synger, det kan vi ikke bruge til noget. Hun prøver li'som at være sin egen hypeman, og ain't nobody got time fo dat! Men okay, en god rapper med fint flow er hun da, og hun gør noget især Sauce'en sætter pris på: Hun rapper ikke så pissehurtigt som mange damer gør, og hendes stemme er ikke såååå mørk igen (tit gør damerappere den fejl, at de så gerne vil understrege, at de ikke er mindre hårde rappere end fyre, så de gør stemmen mørkere og rapper hurtigere for ligesom at være aggressive, og det lyder sgu bare sjældent helt super). Inspireret nogen har hun da sikkert, men hun kommer sgu ikke på vores top 7..I næste Femcee-indlæg disser vi og l<3 noget mere, og I får at vide, hvad det er, der er så fucking dope ved Lil Kim


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar