fredag den 18. juli 2014

Disse George Clinton-numre kender du fra hiphop


På billedet ovenfor ser du George Clinton, Snoop Dogg og Dr. Dre. Det ik' tilfældigt. George Clinton er en af de mest samplede musikere i musikhistorien og om ganske få uger står han uge i Søndermarken til Vanguard Festival. Hans musik vil du blandt andet kunne genkende hos Snoop Dog og Dr. Dre, men også De la Soul har brugt hans dejlige sound.

Vi starter ud med nummeret Atomic Dog, som er samplet i Snoops single 'Who am I?"Og her Snoops Who am I? (Whats my name)
Den 72-årige producer, musiker og grundlægger af musikerkollektivet Parliament Funkadelic begyndte sin karriere som doo wop-sanger i tresserne og blev senere sangskriver for pladeselskabet Motown. Siden grundlagde George Clinton sin egen unikke lyd og visuelle oplevelesesrum i form af Parliament Funkadelic. Her neden for er det nummeret 'Mothership Connection', som er samplet i Warren G og Nate Doggs 'Regulate' og i Dres 'Let me Ride'.Her er det nummeret Flashlish, der er blevet samplet sygt mange gange. Blandt andet på Aaliyahs 'Back and Forth' og på UGK's 'Protect and Serve': 

Og til sidst er det nummeret '(Not Just) Knee Deep', som man kan finde i De La Souls nummer 'My
 myself and I'.
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar