tirsdag den 4. marts 2014

hiphop timeline: repost fra www.fedty.com

 Det kan være svært at finde rundt i hvem, der har beef, hvem der er homies, hvem der var der først, og hvem der egentlig er der nu.
Her får I et lynkursus i hiphoppens tidlige historie – enjoy the hiphopstory lesson!

fedty4

1969: Det lyder tidligt, men den er god nok. Her udkom James Browns ”Funky Drummer”, som er det mest samplede tromme break nogensinde. Uden den her sang, var mange af vores favoritter aldrig blevet til, eks. Dr. Dres ”let me ride”, Naughty by Natures ”Hip hop Hooray” og Nas’ ”Get Down”

1976: Afrika Bambaattaa deltager i en DJ battle i the Bronx og cementerer at det dersens hiphop, det er sgu nok noget, der godt kan bruges til noget (BONUSINFO: Dj Sauce har mødt og snakket med Bambaataa i Næstved –NO LIE!- han var med til en paneldebat i Ridehuset, så det er rimelig fedt!)

1979: Grandmaster Flash samler en masse homies og danner Furious 5, der vel nok bedst kan beskrives som datidens Beefysauce. En anden lille sidenote er at ”Rapper’s delight” udkommer og ja… den kender I godt!

1980: Kurtis Blow udgiver ”The Breaks” og så går det virkelig løs! Dét nummer har det perfekte 1980-flow, lækre danserytmer og så er Kurtis bare meeega cute – ham kunne vi godt puste lidt på..

1983: Michael Jackson moonwalker på TV – og det move har han altså bøffet fra drengene, der danser på gaden –hiphop has gone overground!

Der sker en masse efter dette – resten af hiphophistorien følger de næste par dage på vores egen blog –www.beefysauce.dk - den dejlige Fedty skal jo også have lidt plads til sine egne ting.


MEN MEN MEN, det her er jo vores egen blog, så det fortsætter her, og bliver udbygget med masser af goodies. Stay tuned homes!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar