tirsdag den 11. februar 2014

Et dejligt dejligt album fylder 10 år!


STORT TILLYKKE SKAL DET LYDE FRA BEEFYSAUCE!

I går fyldte Kanye Wests debutalbum 'The College Dropout' 10 år. Så lad os lige fortælle jer, hvad der er værd at vide om det album!

Albummet udkom altså i 2004, den 10. februar. Det blev udgivet på Rock-A-Fella Records, men det tog faktisk fire år at indspille albummet.

Selv om Kanye West havde fået god succes som producer på blandt andet Jay Zs succesalbum 'The Blueprint', så havde han haft temmelig svært ved at blive signet som rapper - for der var sgu ikke så mange, der troede på ham som rapper. Men ifølge en af Kanyes venner, så Kanye sig selv som rapper og på 'debutalbummet The College Dropout' er der beats, som Kanye har gemt til sit eget album i årevis.

Kanyes kendetegn er især, at han er en rigtig dygtig sampler. På 'College Dropout' kendkender du måske nogle af de her samplinger med Luther Vandross 'House is not a Home'(på nummeret Slow Jamz), Chaka Khan(på nummeret Throug the Wire) eller Marvin Gayes 'Distant Friends'(På nummeret spaceship).


Og her er numrene så efter Kanyes kærlige behandling:

 

Et af de rigtig kendte singler fra albummet er 'Through the Wire', som handler om en bilulykke som Kanye var indblandet i, fordi han faldt i søvn i sin bil på vej hjem fra studiet. Det nummer har vi tidligere skrevet et fedt indlæg om, som i kan læse her.

Det fede nummer 'All Falls Down' er faktisk indspillet i Kanyes lejlighed - det lød ikke ligeså godt i studiet. Faktisk skulle nummeret have været en sampling af et Lauryn Hill-nummer. Men det faldt til jorden og i stedet blev det Syleena Johnson, der lagde vokal på nummeret.

 

I dag står 'The College Dropout' ud som et anderledes hiphop-album. Hvorfor? Fordi Kanye brød reglerne. Han lavede et album, som ikke handlede om skyderier eller våben, men om uddannelse, trafikuheld, familie og religion for at nævne nogle af temaerne.

I anledningen af 10 års-jubilæet skrev Kanye West selv på Twitter:

- Ten years later I am still the same kid from Chicago, still dreaming out loud, still banging on the door.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar