torsdag den 30. januar 2014

26 navne, vi ønsker vi os på Roskilde i 2014

2014 går godt! Det er skudt perfekt i gang: Beefy har allerede væltede tre gange og fået en hjernerystelse. Og Sauce har holdt ferie og er begyndt i skolen igen. SÅ JA - vi er godt i gang.

Nå, men vi tænkte, at vi lige ville skrive et par ord om vores musikalske ønsker for 2014.

Kære Roskilde Festival,
Beefysauce ønsker sig følgende i sommer-jule-gaver.

Outkast er netop blevet gendannet. Outkast har offentliggjort, at de til sommer skal spille på 40 forskellige festivaller rundt omkring i verden. Mon ikke Roskilde Festival kunne få fingrene i de to herrer? Big Boi spillede i øvrigt på Roskilde i 2011. Han har sagt om den kommende festivalsturné: “Don't just think outside the box, know that there is no box". Godt så!Her på Beefysauce har vi tidligere skrevet om Dom Kennedy(klik her). For vi kan sgu rigtig godt lide ham. Han har udgivet en del mixtapes siden 2008 og det seneste i oktober 2013, og så han er stadig lidt undergrund. Men han er blevet spået en god karriere og er allerede godt i gang. Han spillede blandt andet på Rock The Bells-festivalen i New York i efteråret. Så ham kunne vi så godt tænke os at se på Roskilde til sommer.

Efter tre års pause udgav Black Milk et nyt album i 2013. Han har tidligere spillet på Roskilde Festival i 2011 - umiddelbart efter udgivelsen af albummet 'Album of the Year' i 2010. Roskilde har altså tidligere booket denne fyr, så måske gør de det igen?

Freddie Gibbs(gips, som det udtales på sydsjællandsk) er fra Indiana og selv om han har udgivet mixtapes i ti år, så mangler han stadig et større gennembrud. Han udgav et fedt mixtape i 2013, og så skulle han eftersigende komme med nyt album til februar.

Mac Miller spillede en svedig koncert på Arena på Roskilde Festival i 2012. Og i 2013 udgav han et meget rost album 'Watching Movies with the sound off"(Et album Beefysauce er godt og grundigt nede med). Den 19. juli skal han faktisk spille i Sverige. Så han er altså på disse breddegrader i juli måned, og Roskilde har tidligere booket Pennsylvania-rapperen.


Mon ikke Roskilde Festival også tager et kig mod Chicago, hvor de har gang i den helt store production af rappere i øjeblikket. Chance The Rapper er en af dem. Og 2014 er spået til at blive hans år.  Sidste år udgav han sit andet mixtape 'Acid Rap'. Og det gik ikke uhørt hen. Han har også været på tour med Eminem og Kendrick Lamar. Og Rolling Stone har kåret ham til Hot MC 2013. Til foråret skal han blandt andet spille på Corchella og andre steder i USA. Og så er han vel klar til at tage til på Europa-tour og til Roskilde efterfølgende?

Én anden Chicago-rapper er Vic Mensa, som også har samarbejdet med Chance the rapper. I øjeblikket turnerer han i USA og i løbet af foråret vender han mod Europa for at optræde. Blandt andet i Danmark på Pumpehuset i Marts, hvor han skal spille med Danny Brown.


New York-rapperen ASAP Ferg udgav sit debutalbum 'Trap Lord' i 2013, og så er han homies med A$AP Rocky, der i 2012 spillede en helt wack koncert på Roskilde. ASAP Ferg er blevet spået en lovende fremtid! Begge er en del af hiphop-kollektivet A$AP Mob. Vi er nede med ASAP Ferg og sys det er tid til, at han besøger Danmark. OG den 4-5. juli skal A$AP MOB faktisk spille på Wireless Festival i London, så hele kollektivet er lige i nærheden.


29-årige Denmark Vessey er fra Detroit, men bor i Chicago. Han er et af de nye hiphop-stjerneskud, som man vil gøre klogt i at holde øje med. Han udgav albummet 'Cult Classics' i slutningen af 2013. Albummet er blandt andet blevet sammenlignet med ODBs debutalbum. Så det er en god idé at holde øje med denne fyr.

Denne dame, der hedder Jhene Aiko, laver ikke hiphop, men hun er signet på Def Jam Records. Derudover har hun lavet numre med Drake, Kendrick Lamar og Schoolboy Q, Ab Soul og en masse andre. Hun er blevet super-hypet, især efter hun udgav et mixtape i 2011 og blev signet på Def Jam i 2012. I øjeblikket turnerer hun sammen med Drake.

Sydstatsrapperen Big Krit spillede på Roskilde i 2012 - en dejlig koncert, som blandt andet fik fem stjerner af Soundvenue. Men siden dengang er han blevet noget større, og i 2014 udgiver han et nyt album, som måske kunne bringe ham på en Europa-tour?

Vi skriver sgu ikke så meget om danske rappere her på Beefysayce, men L.O.C har netop udgivet et nyt album. Og så væltede han Orange Scene i både 2008 og i 2011. Og lægger man tre år til 2011, ja så bliver det 2014. Mon ikke det bliver til endnu et brag på Orange Scene? Vi tror det.


KOOL A. D har tidligere været medlem af gruppen Das Racist, og vi har skrevet om ham tidligere her på bloggen. (klik her). Sidste år spillede han på Bakken i København, som et led i en lille Europa-tour. Han har udgivet to roste mixtapes i år. Så måske kunne det være en mulighed.Vi vil i hvert fald gerne savle lidt over ham.

Der er selvfølgelig også et væld af andre boblere på listen.

Nas for eksempel. Han udgav album i 2012. Og 2014 markerer også et tyve-års jubilæum for klassikeren 'Illmatic'. Men om Roskilde kan gafle ham, er vi lidt i tvivl om. Han spillede dog på Glastonbury sidste år. Så måske er det tid til at komme til Danmark?

Eminem. Han udgav nyt album i 2013, som blev både rost og kritiseret. Han har også være på tour med Kendrick Lamar i USA i begyndelsen af 2014. Men vi ved ikke helt, om vi tror på, at Eminem kunne finde på at lægge vejen forbi Roskilde til sommer.Og i August er han faktisk på en lille Europa-tour.... Hmmm. Måske!

Jay-Z. Han udgav jo et (lorte)album sidste år. Men om det er et realistisk bud, det ved vi sgu ikke rigtig. Er Jay-Z ikke blevet for stor til festival-koncerter? Spiller han ikke kun på stadioner og til millionærers fester i Dubai nu om stunder? At dømme ud fra teksterne på Beyonces nye album, så ku det sgu også godt være, at han skulle koncentrere sig lidt mere om hjemmet end om business'en.

Kanye West. Det kunne også være vildt. Han udgav jo Yeezuz sidste år. Og fik en baby. Og så har han jo været på Roskilde nogle gange før. Sidste gang var i 2009 og siden i 2006. Så det er vel på tide, at det skal gentage sig - og manden er jo aktuel nok. Det er lidt urealistisk og så alligevel ikke helt.

Derudover vil vi også gerne se Rick Ross, Guilty Simpson, Pede B, LOC, Wiz Khalifa, Meek Mill, Ab Soul, Chief Keef - med mindre han er i fængsel? Og så er der jo også Earl Sweatshirt. Og en masse andre seje!

Hvem mangler på listen? Byd ind!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar