onsdag den 10. december 2014

Vi prepper dig til sommerens koncert med Wu-Tang Clan


 

Wu-Tang, Wu-Tang Clan, The Clan, The Wu, Wu, Killa Beez, ja, kært hiphopbarn har mange navne.


Det hele startede på Staten Island i New York i det herrens år 1992. Nogle knægte, der solgte lidt stoffer og ellers drak herremeget cola kedede sig, hang ud og begyndte at se en masse kung fu film.Udover at se film, så rappede og dj’ede de også (det med filmene bliver vigtigt lidt senere).Oprindeligt blev gruppen dannet af tre fætre, og siden kom flere venner til. 9 – 10 medlemmer er der som oftest i Wu-Tang, og de tæller:-RZA (udtales rizza)

-GZA (udtales gizza)

-Ol’ Dirty Bastard (døde i 2004 R.I.P.)

-Method Man

-Ghostface Killah

-Raekwon the Chief

-Inspectah Deck

-U-God

-Masta Killa

-CappadonnaDe tre øverst nævnte var de tre oprindelige fætre – og de er i sandhed nogle funky fætre!Det dér med at de så film, er vigtigt nu, for selve navnet Wu-tang, har fyrene taget fra en kinesisk slåsfilm, der hedder ”Shaolin and Wu Tang”. På gruppens album taler de meget om ”Shaolin”, altså som værende hinanden, og nogle gange som en modsætning til Wu Tang.


Der er også nogen der siger, at navnet står for ”We Usually Take All Niggas’ Garments” eller ”Wisdom of the Universe, and the Truth of Allah for the Nation of the Gods”, men her i BeefySauce æder vi altså bare den med kung fu-filmen.

Nok nørderi, nu skal vi snakke om musikken (men altså flypiger og bdrenge, lær lige ovenstående smørre udenad, så får I helt sikkert scoret i weekenden!)

Musikken er dope og ret lo-fi. Det første album revolutionerede hiphop og fik east coast tilbage på hiphopmappet. BeefySauce har også et helt megasejt yndlingsnummer med Wu-Tang, og det er det her:


Vi står helt sikkert helt fremme og kaster håndtegn til mændene til sommer. Vores største drøm er bare at tage en bajer med en af de fyre -så hvis du kender dem, så holllllaaaaaaaaaaaa


1 kommentar:

  1. Heey fed side.. Men mener da bestemt at det kun er RZA og GZA der er fætre.. De fandt ol' dirty i undergrunden, og kunne ikke stå for hans fede lyd.. Derfor også navnet Bastard fordi de ikke kendte hans familie.. Tager jeg helt fejl eller hvad.. Ellers fed side :-) Big smile Wu-Tang forever Bettina

    SvarSlet