fredag den 2. august 2013

Derfor skal du høre De la Soul på Vanguard

6
Lad os nu brække ned for jer, hvorfor I skal forlade baren og den søde, men alt for unge lady på sytten år,  for at stille jer helt frem foran scenen, når De La Soul spiller en times dejlig hiphop på lørdag klokken 17.15 på Vanguard Festival ude i Søndermarken. Tjek nummeret neden for, som helt sikkert bliver spillet - og som du helt sikkert elsker!


De La Soul er en amerikansk hiphop-gruppe, der blev dannet i Long Island, New York, hvor de tre gik i highschool sammen. I 1989(da Beefy &Sauce var 1 år) udgav de deres debutalbum '3 Feet high and Rising'. Et album, der er et masterpiece inden for hiphoppen.

I begyndelsen blev gruppen kaldt for hippyer, fordi de introducerede en term, som de kaldte 'The D.A.I.S.Y Age', som står for 'Da inner sound y'all'. Og mens deres første album var meget, ja lad os nu bare kalde det hippy-agtigt i humøret, så var næste album noget mere mørkt og hed da også 'De La Soul is Dead' og udkom i 1991. På dét album rapper de blandt andet om stofmisbrug, incest og bagsiden af medaljen ved at være kendt. Herefter udgav de også albummet "Apple-converted-space"(1993), Stakes is High(1996), Bionix og et par andre.

Nå, men hvad er det så, der er så fedt ved De La Soul?
Gruppen særkende er, at de er herre seje til at sample. Og det giver en mega funky bund på deres tracks, der altid er super funky og catchy.

De La Soul har samarbejdet med en del kunstnere, men især ét nummer blev meget kendt: Nemlig 'Feel Good Inc', lavet i et samarbejde med Gorillaz(de har også lavet nogle andre fede numre sammen). Nummeret fik en grammy!

De spillede også lidt af det nummer, da de spillede på Skanderborg på to år siden, så måske sker det også på lørdag. Mon ikke?

Kan du ikke huske nummeret, så kan det høres her:

For to år siden spillede de på Skanderborg Festivalen. En koncert, som Gaffas læsere gav 5 stjerner, mens anmelderen gav den fire stjerner og skrev, at De La Soul langt fra var færdige fallerede hiphop-stjerner, selv om det næsten af 25 år siden de udgav deres debut.

Lad os håbe, at de giver den lige så meget gas på lørdag!

Du skal høre De La Soul fordi: De er legender inden for hiphoppen og så laver de fed funky jazzy hiphop, som de fleste vil elske!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar