søndag den 5. oktober 2014

Steely Dan i hiphoppen er bare toppen


Det er søndag, og Steely Dan er helt sikkert sat på anlægget. Hvis du vil spice denne søndag op, så tag et kig på alle de fede hiphop-numre, hvor Steely Dan er samplet ind i.Vi starter med Kanye West nummer 'Champion', der handler om Kanyes far. Her er Steely Dans nummer “Kid Charlemagne” fra 1976 samplet.

Faktisk havde Steely Dan sagt nej til at begynde med, fordi de ikke rigtig kunne lide nummeret. Men efter Kanye skrev et håndskrevet brev til dem, hvor han forklarede at nummeret var meget personligt og handlede om hans far, sagde de ja.
"It was such a good letter that we said, 'All right, go ahead,' and we made a deal with him."Næste nummer er 'Gas Drawl' af MF Doom. Her er en sampling af Steely Dans nummer 'Black Cow'. Dette nummer er også samlet her:


Selvfølgelig skal vi da også lige en tur  omkring vores kære De La Soul, som selvfølgelig også har siddet ved søndagskaffen og tænkt; hey det der shit, ka vi sgu da godt bruge! Derfor samlede de noget af nummeret 'Peg', som så blev brugt i dette dejlige nummer 'Eye Know'.
Selv om Ice Cube er en hård fyr, eller i hvert fald var det engang, så digger han også Steely Dan og det bliver bevist i dette nummer 'Don't Trust 'Em' fra hans tredje album 'The Predator', hvor han stjal fra Steely Dans nummer 'Green Earrings'.

Og nåja, så er der da også de gode gamle Malk de Koijn-drenge, som også digger Steely Dan. Og det bevises i et nummer, som rigtig mange nok kender, nemlig "Vi tar' fuglen på dig'. Der har de stjålet fra nummeret "My Rival". Og da de fleste nok kender "Vi tar fuglen på dig", skal vi så ikke slutte dette indlæg af med Steely Dan's version?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar