mandag den 26. maj 2014

BEEFYSAUCEs mega fede Hiphop-guide til Berlin

Berlin er andet end karrypølser (Mmm), stenet eletronisk musik (aint nobody got time for that) og kaffelattefyre (selvom de desværre også ses i gadebilledet. (De fleste er sgu danske Vesterbro-jyder).
Berlin er faktisk en mega hiphop by! Faktisk lidt lissom Beefysauces hjemby Næver – bare lidt større, lidt mere prollet og så ligger der ikke en Crazy Daisy. I Berlin lever hiphoppen, og Beefysauce gir dig her nogle gode where2go-råd om, hvor du skal skride hen mens dine rejsevenner kigger på overpriced farvede plastikskåle fra DDR og står i tretimers kø for at komme op i det forpulede fjernsynstårn.


Råd nummer 1: Streetart

Hvis der er noget pølsetyskerne er gode til, så er det at male på husmurer! Vi er sgu også meget gode til det i Beefysauce, men okay, det her kan vi ikke. Et af de kendteste malerier er af den italienske streetkunstner Blu, og du kan finde det lige ved Oberbaumbrücke i Friedrichshain.

Når du har tjekket det ud, så tag benene på nakken og skrid fra Friedrichshain. Det er mere hanekam og læderbuks end det er hiphop, og det er Beefysauce bare ikke nede med.


Råd nummer 2: Tag på burgersafari

Nu er du sulten. Selvom Berlin er Vegan Paradise, så behøver din indre kødæder ikke blive brødflov under dit besøg! Der er nemlig masser a meat in this city, og det eneste du skal gøre, er at vælge. Beefysauce har selvfølgelig ædt sig igennem alt, hvad der er af burgers'n friieees.

Her er vores top 3:
1. Berlin Burger International, Pannierstraße
2. Schillerburger, Herfurthstraße og Schönleinstraße (Den burger på tha picture)
3. The Bird, Prenzlauer Berg (selvom det nok er det mindst hiphop område i byen, er burgerne faktisk mere end godkendte.)


Råd nummer 3: Tag på hiphop-cluuub

Hvis du ligesom os elsker både ko, hvidt brød, bajere og hiphop, så kommer der her en vild nyhed: Du kan sgu få det hele på samme tid! Vær lidt vaks ved havelågen og læg din tur en weekend, hvor det geniale koncept Burgers and Hip Hop går ned: Æd din mad, drik din bajer og hør din hiphop på klubben Prince Charles i Kreuzberg (som i øvrigt ligger i en gammel svømmehal!)
Tjek det ud på Facebook her.

Råd nummer 4: hiphop auf Deutsch

Beefysauce elsker tysk hiphop og her er nogle ting, du bør tjekke ud, hvis du også elsker hiphop og tyskland!

1. Sookee. 31-årig femi-rapper. Hun er ik' nede med sexisme og homofobi, så det rapper hun ret meget om. Og så er hun faktisk værd at gi' et lyt.


2. Megaloh. Udgav sit første album “Endlich Unendlich”sidste år, og har siden givet totalt udsolgte koncerter.

3. Karate Andi – der Boss vom Hinterhof. Udgav tidligere i år sit debutalbum “Pilsator Platin”. Og så kommer han fra Beefysauces Berlin-hood, Neukölln.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar