tirsdag den 26. november 2013

Flere fede facts og historier om klassikeren 'Doggystyle'


Dre og Snoop til MTVMovie Awards i 1993. Samme år som 'Doggystyle' udkom.

Nå ja, vi lovede jer jo en masse fede historier og ting i ikke vidste og 'Doggystyle' i anledning af, at albummet fyldte 20 år i søndags.

Here we goez.

Albummet blev udgivet i 1993 og kom i slipstrømmen på Dres album 'The Chronic', der udkom i 1992. Albummet solgte over 800.000 eksemplarer den første uge.

Nummeret "Gz and Hustlaz" var faktisk bare en mikrofonprøve, men:
"On that mic check I freestyled, and whatever came out is the record that you hear."

"Murder was the case" var lidt mindre spontant:

"[That] was kind of hard, because I was started writing on another beat. Once Dre gave me that beat, the story came to life." har Snoop sagt i et interview.

Dengang albummet blev udgivet blev det kritiseret hårdt for at idyllisere vold, stoffer og hårde miljøer. Men gangster-rapperne forsvarede sig med, at de bare skrev og rappede om det de så i Compton og Long Beach. Snoop sagde engang dette: 

"I can't rap about something I don't know. You'll never hear me rapping about no bachelor's degree. It's only what I know and that's that street life. It's all everyday life, reality."



Kendrick Lamar elsker også albummet, han har sagt følgende:
 Der ville ikke være en Kendrick Lamar uden 'Doggystyle'. Og eftersigende refererer han ikke til sine forældres favorit-stilling her.  

Dengang albummet blev produceret var Dre den første i studiet og den sidste, der gik hjem.

Coveret til pladen blev lavet af Cool Joe, der er Snoops cuzzin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar