torsdag den 3. oktober 2013

Endnu et jubilæum: 15 år siden Jay Z udgav dette klassealbum


Ja, det er altså ikke, fordi der skal gå jubilæumsfest i den her på bloggen.

Men lidt reminiscing skal der selvfølgelig være plads til en gang i mellem. Det er nemlig 15 år siden at Jay Z udgav albummet "Vol 2... Hard knock Life" i 1998.

Vi skal helt tilbage til dengang, hvor Jay Z blev stavet med bindestreg, hvor præsidenten ikke var Jay Zs ven, og hvor Beyoncé først lige var begyndt at danse og synge med Destinys Child.

Og på trods af at Jay Z hverken var ven med præsidenten eller gift med verdens største popdronning, ja - så var han sgu stadig noget af det hotteste på hiphop-scenen!

To år forinden havde Jay Z (Ja, vi staver ham konsekvens uden bindestreg nu) droppet albummet 'Reasonable Doubt' - et album, som mange anser som Jay Zs bedste album. (Også Beefys yndlings).

Men selv om kritikere og fans tog godt imod dette album, så blev "Vol 2... Hard Knock Life" hans gennembrud, når man ser på salgstal. Albummet solgte fem millioner eksemplarer og blev Jay Zs bedst sælgende album. Til dato.

Specielt hittet 'Hard Knock Life' blev et kæmpe hit og bliver i dag stadig omtalt som et af de bedste hiphop-numre, der er lavet. Nummeret er et samle af "It's a hard knock life" fra musicalen Annie.  (Kommer selvfølgelig an på, hvem man spørger).


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar